Головна » 2010 » Жовтень » 2 » Вулична акція "Не зволікай!"
13:42
Вулична акція "Не зволікай!"

02 жовтня члени ГО "Добра справа" вийшли на вулицю та роздавали брошури з інформацією про онкологічні захворювання та методи їхньої профілактики.                                                                                                           - Інформаційну кампанію "Рак виліковний! Не зволікай" ми хотіли завершити в Бердичеві проведенням лекції-зустрічі населення з лікарями, проте це надто важко, оскільки саме населення є неорганізованим, тому для вирішення даної проблеми було роздано понад 400 брошур та створено  

Гарячу лінію за номером телефону 098 665 32 80 , консультуватиме лікар-гінеколог. Лінія буде працювати щочетверга з 15.00 до 17.00 до 28 жовтня включно.

Чому консультації проводитиме саме гінеколог? В ході кампанії виявився цілий ряд проблем, однією з яких і являється саме велика кількість онкозахворювань серед жінок.

Також, на жінку, яка одноразово звертається до гінеколога, не заводять амбулаторну картку; приблизно 30% пацієнтів — це одні й ті ж жінки; перед лікарями ставлять план виконання цитологічного та інших досліджень, тому виникає негативне явище, коли на лабораторне дослідження надсилають мазки одних і тих же пацієнток (із вищезгаданих 30 %) у різний період; вся документація ведеться на паперових носіях, що не завжди гарантує збереження інформації, а  лікар-гінеколог, при прийомі пацієнтки, здебільшого не має можливості переглянути інформацію про аналізи тощо, оскільки ті ж самі картки можуть знаходитись в обласному центрі; інформацію про 70 % жінок (коли останній раз обстежувалася і т.п.) без комп’ютеризованого реєстру не можливо виявити, навіть, не має можливості викликати їх на огляд.

Вирішити дану проблему допоміг міський осередок партії "Сильна Україна", подарувавши комп’ютерну техніку відділенню жіночої консультації. Тепер лікарі приймуться до роботи над створенням електронного реєстру цитологічного скринінгу і кожен медик матиме змогу простежити за кожною жінкою, коли та останній раз проходила огляд і ,безпосередньо, запросити її на прийом в разі потреби. 

В подальшому, ми плануємо висвітлити роботу Гарячої лінії на нашому сайті.

Велика подяка за участь в акції Граб Вікторії, Савчук Вікторії та Коваль Ірині.  

 Відеорепортаж про акцію дивіться на сайті http://www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=2455

 

Переглядів: 978 | Додав: Yuri | Теги: сильна Україна, вулична акція, не зволікай, Гаряча лінія, реєстр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Mitsutoshi  
0
At last some rationality in our litlte debate.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]