Головна » 2014 » Грудень » 2 » У Бердичеві нагородили переможців Міжнародного літературного конкурсу імені Василя Гроссмана "В городе Бердичеве - 2014"
18:33
У Бердичеві нагородили переможців Міжнародного літературного конкурсу імені Василя Гроссмана "В городе Бердичеве - 2014"

Цей конкурс творів малої прозової форми минулоріч започаткувала місцева громадська організація "Добра справа". Вісімдесят років тому публікація оповідання Василя Гроссмана "В городе Бердичеве" поклала початок кар’єрі письменника і прославила місто.

Організатор літературного конкурсу Юрій Балюк сподівається, що і сьогодні є кому увічнити Бердичів у літературному творі:

"Василь Гроссман свого часу оповіданням "В городе Бердичеве" заявив про себе як про професійного письменника. І він зміг за допомогою цього твору показати весь колорит міста і він його прославив. І ми сподівалися, що знайдуться учасники, які за допомогою своїх творів зможуть розкрити суть самого міста Бердичева, його історію і, можливо, його майбутнє".

Цьогоріч на конкурс надійшло 27 творів не лише з Бердичева, а й з багатьох куточків України. На рівних змагалися професіонали і аматори. Члени журі отримували лише тексти без будь-якої інформації про автора.

"Не знали навіть імен і не цікавилися ними", – каже методист центральної міської бібліотеки Бердичева, член журі Тетяна Кущук:

"Головне, що ми могли оцінити всі роботи за шкалою відчуттів – як ми відчували, таку оцінку і ставили". Інтрига зберігалась до останнього моменту, визначили загалом 17 місць. І, зрештою, назвали переможців.

Третє місце журі присудило оповіданню журналістки з міста Долина Івано-Франківської області Галини Максимів "Черешневе павутиння", другим став знаний письменник Михайло Пасічник з оповіданням "Вольєр".

А перше місце віддали бердичівлянці Тетяні Шпортун за твір "Великий гешефт". Переможниця сказала, що на написання цього оповідання її надихнуло саме місто:

"Я проїхала багато по Україні, і кожного разу повертаючись додому я розумію, що наш Бердичів, він унікальний. Унікальний людьми, унікальний архітектурою, яка збережена. І мені дуже хотілося це показати в своєму оповіданні. І я бачу, що вдалося. Цей "Великий гешефт" мені, дійсно, приніс гешефт".

Нагородами для володарів двох перших місць стали поїздки до Львова, третій призер отримав грошову нагороду. А всі присутні на урочистостях – свіжо видані антологіі кращих творів минулорічного та цьогорічного конкурсів.

Всі призи та подарунки забезпечили двоє депутатів – бердичівської міської ради Володимир Левандовський та обласної ради Олександр Нехворовський, а також ТОВ "Транзит С".

Цьогоріч команда членів журі працювала у частково оновленому складі:

Костюк Петро - голова Бердичівської міськрайонної організації "Просвіта"

Павлюк Вадим - редактор Житомирської районної газети "Приміське життя"

Позднякова Альбіна - генеральний директор видавництва "Artarea"

Юрчик Олена - переможець літературного конкурсу "В городе Бердичеве - 2013"

Миронюк Володимир - член Бердичівської фотографічної фундації

Бабійчук Тамара - кандидат педагогічних наук, викладач української мови та літератури Бердичівського педагогічного коледжу

Кущук Тетяна - методист Бердичівської центральної міської бібліотеки

Балюк Юрій - голова журі, голова БМРГО "Добра справа"

Список конкурсних робіт можна скачати тут

Файл з конкурсними роботами, що посіли 1 - 7 місця можна скачати тут

Олена Майданович

Переглядів: 1136 | Додав: Yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]