Головна » 2015 » Грудень » 22 » Міжнародний літературний конкурс ім. В. Гроссмана «В городе Бердичеве» відшукав нових переможців
19:55
Міжнародний літературний конкурс ім. В. Гроссмана «В городе Бердичеве» відшукав нових переможців

«Комета», «Справжні вчителі», «Панцерна цитадель над містом. Завоювати світ», «З думкою про вічне», «Полонез Огінського у Бердичеві», «Бердичів у серці та пам'яті», «Дочка Палестини», «Характерник милістю Богоматері Бердичівської», «Миша», «Шиворіт-навиворіт», «Потяг незабутих» - твори під такими назвами склали нову антологію прози учасників міжнародного літературного конкурсу ім. В. Гроссмана «В городе Бердичеве-2015». Його урочисті підсумки та нагородження переможців пройшли в Бердичеві 18 грудня.

Колись оповідання «В городе Бердичеве» стало дебютним у житті відомого письменника, уродженця Бердичева Василя Гроссмана, творами якого зачитується не одне покоління прихильників. «В городе Бердичеве -2015» - таку назву має міжнародний літературний конкурс, що втретє пройшов у нашому місті і знайшов нових переможців. Цьогоріч ними стали: І місце – Віталій Шевченко (м. Запоріжжя), ІІ – Ілона Панасюк (м. Бердичів), ІІІ – Ольга Гайова (м. Чернігів).

Загалом, для участі в конкурсі, було надіслано 26 творів. До антології увійшло 11 з них. З кожним роком розширюється географія конкурсу. Роботи надсилалися з різних куточків України: Львова, Камянця-Подільського, Чернігова, Запоріжжя, Вінниці, Дніпропетровська, Харкова і, звісно, Бердичева. Загальний вік учасників від 13 до 90 років.

«Усі учасники конкурсу, безумовно, талановиті, але багато хто ще не знайшов себе. Талант є, але треба прикласти велику працю, щоб досягти успіхів», - переконаний голова журі конкурсу та його незмінний організатор Юрій Балюк.

Цього року майстерність конкурсантів оцінювало поважне журі у складі: письменниць Галини Вдовиченко та Жанни Куяви, прозаїка Сашка Завари, журналістки Мар'яни Фіртки, генерального директора видавництва «ARTAREA»Альбіни Позднякової, вчителя-філолога НВК № 4 Лариси Данчук, провідного методиста Бердичівської міської бібліотеки Тетяни Кущук, тележурналістаОлександра Єжеля.

Характерно те, що члени журі до останнього не знали імен переможців конкурсу, але в кожного з них були свої фаворити. Вони з’явилися після прочитання текстів. Глибина думок конкурсантів, рівень художньої образності та  майстерність володіння словом, полонили серця тих, хто прочитав їх твори.

 «Коли ви тільки починаєте писати  і відчуваєте, що вам це подобається, ви прогнете більшої майстерності та досконалості, важливо  це давати читати авторитетним у літературному середовищі людям, щоб вони дали написаному вами свою оцінку. Мені важливо, хто що скаже про мої твори. Головне, адекватно сприймати критику і обов'язково вміти оцінювати себе реально», - порадила письменникам-початківцям член журі та письменниця і журналіст Жанна Куява.

Звісно, будь-який конкурс не обходиться без спонсорів. Постійну підтримку отримує від депутата Бердичівської міської ради Володимира Левандовського, за фінансового сприяння якого у світ виходить антологія прози сучасних авторів «В городе Бердичеве» (вже три роки поспіль). Також постійним спонсором конкурсу є магазин «Транзит-С». Цього року фінансову підтримку захід отримав від бердичівського підприємця Андрія Довгого.

«Великий Божий дар вміти викладати свої думки на папері. З року в рік конкурс стає все кращим та довершенішим. Найбільш гідні роботи увійшли до антології. Мені було приємно спілкуватися з членами журі, які давали свої оцінки. Такі конкурси потрібні в Україні», - поділився своїми враженнями Володимир Левандовський.

Приємно, що серед переможців конкурсу є бердичівлянка Ілона Панасюк. Участь у конкурсі вона бере не вперше, але цього разу досягла найкращого результату. Свій твір «Комета» вона починала писати тричі. І, як бачимо, постійна праця та вимогливість до себе, дали результат. У ближчих номерах «Бердичівського погляду» ми його обов'язково опублікуємо.

Організатори, спонсори та члени журі зійшлись у думці, що конкурсу надалі обов'язково бути. Він відкриє нові таланти та імена. Прийом конкурсних робіт розпочнеться 10 червня 2016 року і триватиме до 11 листопада. Отож, до зустрічі на підсумках міжнародного літературного конкурсу «В городе Бердичеве-2016».

Автор: Віта Ковтонюк

газета "Бердичівський погляд"

Переглядів: 892 | Додав: Yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]