Головна » 2010 » Серпень » 6 » Інформаційна кампанія "Не зволікай!" завершилась?
16:19
Інформаційна кампанія "Не зволікай!" завершилась?

05 серпня відбулася прес-конференція "Не зволікай!", участь в якій взяли медіа-партнери інформаційної кампанії ТРК "ВІК", FM радіо "LIVE" та журналісти з міського радіо, газет "Бердичів діловий", "Земля Бердичівська". 

БМРГО "Добра справа" виконала майже всі пункти плану дій в рамках даного проекту, проте лишився ще один, найважливіший - проведення лекції-зустрічі лікарів з населенням міста.

 Нижченаведено прес-реліз, за допомогою якого можна ознайомитись зі змістом інформаційної кампанії та результатами національного опитування.

Інформаційна кампанія «Рак виліковний! Не зволікай!»

Організатори: ГО «Здорове людство», Бердичівська МРГО «Добра справа»

Мета проекту: інформувати широкі верстви населення України щодо важливості ранньої діагностики та лікування онкозахворювань.

Завдання проекту: підвищити настороженість кожного українця за своє здоров’я; задіяти максимально можливу кількість інформаційних каналів комунікацій по всій Україні для інформування населення щодо важливості ранньої діагностики – необхідного щомісячного самообстеження, та щорічного клінічного обстеження; надати перелік та інформацію щодо діючих онкодиспансерів та приватних онко-клінік України; організувати та провести інформаційні заходи (зустрічі з лікарями), День Відкритих дверей в клініках, роздачі волонтерами інформаційних брошур.

План дій ГО «Добра справа» в рамках проекту:

  • Пошук медіа партнерів проекту в місті Бердичеві (транслювання відео- та аудіо-роликів в теле- та радіо ефірах, інформування населення через друковані ЗМІ);
  • Оприлюднення результатів національного опитування щодо сприйняття українцями необхідності онкодіагностики.
  • Соціальна реклама на зовнішніх носіях міста;
  • Розповсюдження санбюлетенів у медичних закладах міста;
  • Організація зустрічі-лекції населення міста з  лікарями.

 

Висновки по національному опитуванні «Ставлення населення України до ранньої діагностики онкозахворювань»

Ставлення населения до діагностики стану здоровя

         Жінки більш уважніше відносяться до власного здоров’я, ніж чоловіки. Вони регулярно проходять діагностику та звертаються до профільних лікарів частіше чоловіків.

         Сільське населення рідко звертається до лікарів, ніж міське. Проте це може бути зумовлено не лише більш низьким інтересом до власного здоров’я, але і об’єктивно більш обмеженими можливостями в отриманні медичної допомоги.

         Старше населення (від 65 років) надає власному здоровю значно менше уваги, ніж більш молоде населення. Як правило, до лікарів звертаються не з метою діагностики, а вже при наявності певних симптомів.

Ставлення до ранньої діагностики онкологічних захворювань

         У жінок, в порівнянні з чоловіками, більш активна позиція у ставленні до ранньої діагностики – саме серед жінок більше тих, хто вважає, що така діагностика повинна проводитися незалежно від стану здоровя в даний момент.

         У міського населення більш чітко сформований «план дій» стосовно діагностики онкологічних захворювань. На відміну від сільського населення жителі міст більш чітко розуміють, що потрібно звертатися до профільних лікарів, а також використовувати різноманітні аналізи.

         У сільського населення менше довіри до ранньої діагностики онкозахворювань. Саме серед жителів сіл значно більше тих, хто вважає, що діагностика ніяк не допоможе вберегтися від хвороби.

         Близько 70% респондентів вважають, що профілактичні огляди населення повинні бути добровільними. Серед цих людей переважно населення у віці 25-64 роки, які в цілому відрізняються більш уважною і активною позицією по відношенню до власного здоров’я.

Переглядів: 877 | Додав: Yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]