Головна » 2010 » Липень » 26 » «Школа гувернерів» випустила перших слухачів
14:12
«Школа гувернерів» випустила перших слухачів
Перший випуск у «Школі гувернерів» - малочисельний, проте багатий на емоції і теплі почуття. Ще півроку тому подібних курсів у Бердичеві не було, розповідає голова громадської організації "Добра справа” Юрій Балюк. Щось схоже на таке він бачив у інших містах, але організоване там навчання професійним не назвеш. 

Юрій Балюк, голова ГО "Добра справа”, керівник "Школи гувернерів”: "Гувернер — це сімейний вихователь, психолог, людина, яка може подолати конфлікт між батьками та дітьми. Це своєрідний арбітр у родині. Багато людей, котрі приходять працювати у сім’ї, зовсім не мають освіти, займаються лише тим, що годують та вигулюють дітей. Це неправильно, тому що діти повинні розвиватися”.

Тому виникла ідея створити Школу у рідному місті, яка була б корисною для його мешканців.

Юрій Балюк, голова ГО "Добра справа”, керівник "Школи гувернерів”: "Це соціальний проект, тому все побудовано на ентузіазмі. Я працюю в освітянській сфері, тому маю контакти з вчителями і мав можливість вибрати найкращих. Вони також зацікавлені у власному професійному розвитку і в навчанні інших”.

Програму для занять запозичили з курсів, що їх проводять іноземні посольства для громадян, котрі хочуть працювати за кордоном. Навчання тривало 6 місяців, 5 днів на тиждень, дівчата прослухали 720 годин з логопедії, медицини, іноземної мови, образотворчого мистецтва та психології. Чимало корисного слухачки почерпнули під час тренінгів.

Людмила Горобчук, вчитель "Школи гувернерів”: "Перший тренінг називається "Ранній розвиток дитини, тобто дитини від народження до трьох років. Дізналися, як говорити з такими дітьми, які ігри та іграшки використовувати. А другий - "Виховання на основі здорового глузду” - розрахований на спілкування з підлітками: як розмовляти з ними так, щоб вони слухали”.

На останній зустрічі викладачі та їхні учениці дякували одне одному за глибокі знання, душевне спілкування, проявлені старанність і наполегливість.

Елеонора Султанова-Білоус, вчитель "Школи гувернерів”: Я очень благодарна создателям этого проекта, это очень интересная задумка. Что касается моих учениц, то они молодцы, с ними было очень приятно работать. Хотелось передать все, что знаю, потому что у них было огромное желание».

Жанна Козачук, вчитель "Школи гувернерів”: "Ці знання, які ми їм давали, необхідні не лише для професії, а вони і в особистому житті знадобляться. Дуже цікаво було працювати, оскільки в дівчат горіли очі, було багато запитань”.

На початку проекту, коли запросили викладати у Школі, Людмила Самойленко вагалась: чи треба погоджуватись, адже не знала, каже, чи сподобається її предмет дорослій аудиторії.

Людмила Самойленко, вчитель "Школи гувернерів”: "Художньою діяльністю не кожен має бажання займатись. Але, якщо ти працюєш з дітьми, треба бути всебічно розвиненим. Адже якщо дорослий вміє щось, чого не вміє дитина, їй з ним буде цікаво”.

Побоювання не справдились, тож півроку для всіх учасників Школи проминули непомітно. Настав день, коли ученицям вручили дипломи про закінчення курсів. До цього моменту дійшли тільки троє, на початку слухачів більше, але в ході навчання вони зрозуміли, що гувернерство — справа не для них. Ті, що залишилися, про зроблений крок, кажуть, не шкодують, хоча спочатку сумнівалися, чи варто сюди йти.

Ірина Некряч, випускниця "Школи гувернерів”: "Одного разу до мене прийшла моя подруга і розповіла, що в нас у Бердичеві будуть відкриватися такі курси. Я подумала, що вони якісь елементарні, як всюди, але прийшла і мені сподобалось. Наші викладачі розповідали все емоційно, з власного досвіду”.

Світлана Чудовська, випускниця "Школи гувернерів”: "Нам було дуже цікаво, тому що все було новим. Я вперше стикнулась із технікою орігамі, з новими методиками роботи”.

На Юлію Савончук почуте і побачене на курсах вплинуло настільки, що дівчина міркує, чи не змінити сферу професійної діяльності.

Юлія Савончук, випускниця "Школи гувернерів”: "Я працюю головним бухгалтером, але практика цієї роботи мені не імпонує. Ці курси допомогли мені у досвіді роботи з дітками, знайти можливість спілкуватися з ними, підібрати стежину до кожного з них”.

Дівчата отримали багаж знань, котрі знадобляться їм якщо не в професії, то в повсякденні, каже керівник Школи.

Юрій Балюк, голова ГО "Добра справа”, керівник "Школи гувернерів”: "Хоча ми не маємо можливості працевлаштування, маємо домовленості з кадровими агенствами, які допоможуть працевлаштувати наших учениць, якщо ті захочуть”.

Після першого випуску соціальний проект не припинятимуть, говорить Юрій. Якщо буде попит, Школа і надалі готуватиме гувернерів.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков

www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=2321

Переглядів: 1112 | Додав: Yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]