Головна » 2012 » Лютий » 15 » Письменник Андрій Курков відповідав на питання бердичівлян
17:36
Письменник Андрій Курков відповідав на питання бердичівлян

У неділю, 12 лютого, в центральній міській бібліотеці зібрався з десяток поціновувачів сучасної української прози, загалом, а конкретніше, творчості Андрія Куркова. Ознайомити мешканців нашого міста з світлоглядом та творами письменника вирішила ГО «Добра справа». Вечір пройшов цікаво і неформатно, якщо порівнювати з рештою схожих один на одного творчих вечорів класиків української літератури, що проводяться в нашому місті. Серед шанувальників романів Андрія Куркова та сучасної української прози, організатори провели лотерею головним призом якої стала книга Юрія Камаєва, а також присутні могли оцінити фільм «Приятель небіжчика» за романом А. Куркова.

Але родзинкою вечора стало спілкування з самим автором 33 романів, що стали шедеврами світової літератури. Не зважаючи на те, що сам письменник через щільний графік не зміг відвідати Бердичів і поспілкуватись з читачами, присутні змогли задати свої питання в телефонному режимі.


Спілкуючись з митцем, присутні цікавились різним: де він любить відпочивати і які його улюблені міста в Україні, чи буде він і надалі співпрацювати з молодими авторами, творчістю і улюбленою темою. Письменник зазначив, що його улюблені міста це Львів, Кам’янець Подільський, а також ціле Закарпаття.


У всіх вищезгаданих місцях він любить бувати не зважаючи на щільний графік, адже окрім письменництва пан Курков викладає в кількох іноземних освітніх закладах і презентує світові українську літературу. Презентуючи власну творчість, письменник встигає написати рецензії на твори авторів початківців, активно з ними співпрацюючи, допомагаючи. Андрій Курков заінтригував присутніх повідомивши, що нещодавно написав відгук на одну новеллу молодого автора і закликав чекати її на книжкових полицях крамниць, однак ім’я автора не повідомив.


Про свою улюблену тему письменник відповів коротко і змістовно: «Людське життя. Але то надто загально сказано. Наприклад,твір «Садівник з Очакова», який в нас сприйняли, як розважальну літературу, у Франції читачі побачили мою спробу порівняти атмосферу оптимізму двох періодів 50-х років і сучасності» - розповідає письменник.


Також присутні дізнались, що романіст був у нашому місті, щоправда, проїздом вночі і не зміг повністю оцінити його, тож запевнив присутніх, що обов’язково відвідає наше місто разом з молодими авторами. Головне, щоб зібрались люди, яким це буде цікаво – підкреслив А. Курков завершуючи розмову.


А після невеличкої перерви, присутні повністю занурились в переплетіння сюжетних ліній екранізованого роману Андрія Куркова «Приятель небіжчика».


Чи слід було проводити такий захід без присутності Андрія Куркова, чи зрозуміють і полюблять бердичівляни його творчість – виникає перше запитання до організатора заходу.


На думку Юрія Балюка, керівника ГО «Добра справа» і організатора вечора-знайомства з творчістю письменника, література існуватиме доти, доки буде читач. А знайомство з будь-яким автором – це вже є великий позитив. «Якщо з десяток людей довідається про цього автора – це великий плюс, тому, що знайомство з різними письменниками, їх творами, це знайомство з новими світоглядами, тобто внутрішнім світом кожної людини. Можливо, кожен з присутніх зможе взятии собі щось нове, своє » - повідомив пан Балюк.


А з приводу самого пана Куркова і ознайомлення з його творами бердичівлян, то ідея виникла нещодавно і шкода, що зайнятість і погодні умови не дозволяють приїхати в наше місто письменникам і доводиться з ними спілкуватись по телефону. Весною, сподівається організатор, в нашому місті буде змога побачити нових людей, авторів і цілком можливо, що кожен бердичівлянин знайде для себе улюбленого автора.

Анна Павловська, газета "Ріо Бердичів"

Переглядів: 1128 | Додав: Yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]