Головна » 2011 » Січень » 11 » Компенсаторна освіта для малозабезпечених школярів
20:48
Компенсаторна освіта для малозабезпечених школярів
Саме за втілення такого проекту бердичівлянина Юрія Балюка, презентованого у рамках минулорічного «Нового старту», нещодавно взялися на Вінниччині. Попереду, дасть Бог, й інші регіони.

Як відомо, ВМГО «Студентська республіка» проводить проект «Новий старт», що включає в собі як відкритий конкурс ідей, так і оргдіяльнісну гру для кращих авторів ідей, яка спрямована на розробку альтернативних сценаріїв розвитку України. 

З 2009 року студенти, аспіранти, представники бізнесу та творчі люди з усіх куточків країни збираються задля пошуку «точки підйому» соціально-економічного розвитку держави та поліпшення рівня життя кожного з нас.

У травні 2010 року в проекті «Новий старт» взяв участь бердичівлянин Юрій Балюк.
— Проект складався з декількох етапів, одним з яких було стратегування розвитку країни до 2050 року, — зазначає Юрій. — Також, найкращі ідеї, запропоновані учасниками, відбиралися для можливого подальшого фінансування. На жаль, моя ідея не потрапила до переліку переможців.

Юрій Балюк, працюючи вчителем та займаючись активною громадською діяльністю в своєму місті, розробив соціальний проект «Компенсаторна освіта для малозабезпечених школярів», який передбачає проведення безкоштовних додаткових індивідуальних занять з різних навчальних предметів для учнів (із малозабезпечених, багатодітних сімей, напівсиріт та сиріт), які не відвідували школу з певних причин.
— Впровадження компенсаторного механізму навчання підвищить рівень навчальних досягнень школярів та запобігатиме явищу «педагогічної запущеності», — говорить Юрій.

Попри те, що ідея Юрія Балюка не перемогла у конкурсі під час проекту «Новий старт. Стратегія-2050 для України» у 2010 році, як стало відомо, за її успішне втілення у життя пізніше взялися вінницькі благодійники з обласного фонду «Бригантина». Вже понад 40 вінницьких школярів відвідали безкоштовні заняття.

Юрій Балюк планує реалізувати даний проект і в Бердичеві:
— Громадська організація «Добра справа», яку я очолюю, працює над пошуком спонсорів і меценатів для втілення цієї ідеї в рідному місті. Також я раджу всім громадянам, які бажають зробити внесок у розвиток свого села, міста, країни загалом, взяти участь у проекті «Новий старт», що проводить Студреспубліка, оскільки він стає унікальною платформою для реалізації креативних ідей у будь-якій галузі економіки, бізнесу, освіти, науки та соціальної сфери.




Автор: Прес-служба Студреспубліки

Переглядів: 800 | Додав: Yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]