Головна » 2011 » Травень » 28 » філософія Upstream
13:38
філософія Upstream

Upstream

Маніфест і що буде далі? 

         У світі виникають різні рухи та субкультури з різною метою та різними світоглядами. В США, наприклад, у 70-их виникли хіпі, у Великобританії – панки і т.д. Як там не було, але ці субкультури змінили світ, принаймні, в своїх країнах. А що у нас, на Україні? Що за роки незалежності відбулося? На ці питання можна почути від кожного пересічного громадянина купу нарікань. «Ми в жопі» - скажете ви. Вітаю вас, ви можете себе іменувати пророком, бо це правда, хоча і знайдуться такі, що будуть заперечувати, але не про них мова.

         Значить, живемо погано, нікому ми непотрібні, постійно чекаємо манної з неба, наче збираємося жити на цій землі тисячу років, а краще аж ніяк не стає.

         Купа політичних сил та громадянських рухів вже довгі роки «змінюють наше життя на краще», тим самим доводячи свою неефективність. Тому виникла потреба діяти нам, простим громадянам. Бо наше суспільство до того стало затурканим та фригідним до усього, що відбувається навколо, навіть в побуті. Ми розуміємо, що так далі не може бути. Якщо випускник навчального закладу знає, що після навчання він без знайомих і бабла не знайде роботи; якщо молодий спеціаліст знає, що його старання на роботі до одного місця всім іншим, бо вже давно є свої «професіонали» та «заслужені», оскільки вони пропрацювали довше за нього, а як саме, нікому то не треба – це неправильно. Усюди вже все зайнято, всі вам кричать «зайнято!», усі вам кажуть «ти робиш не так», «ти мислиш не так», усюди вам вказують коли робити дітей, що їсти, за кого голосувати, коли плакати, коли радіти. А у вас хоч раз запитали, що вам потрібно? Все в нас пішло шкереберть ще, певно, з часів біблейського потопу!  Тому, якщо ви розумієте вище написане, то Апстрім – це саме ви.

Маніфест

 Соціокультурний рух "UPSTREAM" (АПСТРІМ) спрямований на протидію масовій культурі, споживацькому ставленню до життя та нігілізму. Мета руху - об’єднати людей, які не мають можливості реалізувати себе в будь-яких проявах та бути почутими із-за протилежності до суспільної думки (норми), яка нав’язується меншістю (влада як політична, адміністративна так і релігійна).  

         Принципи, які наслідує АПСТРІМ:

індивідуалізм - людина самостійна в творчості та життєвому виборі

самореалізація - людина має право бути почутою

самоосвіта - "учітесь, чужого навчайтесь і свого не цурайтесь"

самобутність - академічність не завжди корисна, бо обмежує розвиток

особиста відповідальність за власні вчинки

благодійність та взаємодопомога

         Світогляд та політика апстрімера:

проти будь-якої дискримінації

все, що не сприймається масами, може бути істинним

влада є примусовою, тому вона зобов’язана нам, принаймні, за те, що кожен її представник має доступ до дармових благ

керування державою на будь-якому рівні - це громадська діяльність, а не комерція

толерантність до різних субкультур        Заборони:

забороняється зображення смерті та дитяча порнографія

у русі немає місця для представників влади (політичної, релігійної)

Питання:

Альбіна Позднякова, м. Львів

«Заборони трохи суперечать зазначеній вище толерантності. Ви реєструєте це як соціальну організацію?»

Юрій Балюк, засновник руху

«Це неформальне об’єднання людей різного віку. Стосовно заборон: ми терпимі до влади, але її представники (підкреслюю - нинішні) не можуть бути серед нас - це певне відсторонення від старого формату світобачення та політизації. Кожен може вірувати в Бога, бути членом будь-якої партії, і якщо стане коли-небудь при владі - це добре, головне, щоб він лишався за духом апстрімером, а як не буде - тоді він стане чужим для нас.

         Що буде далі з цим рухом? Невідомо. Можливо, нас незабаром буде тисячі в різних містах і селах, а, може, все закінчиться тим, що нас буде купка, адже індивідуумів не так вже й багато лишилося, індивідуумів вже не випускають (не виховують), країні потрібні лише дурні.

         Як нас будуть сприймати і вже сприймають? Готуйтесь до того, що при перших же вчинках, які б вказували на приналежність до апстрімерів, вас вважатимуть щонайменше диваками. Бо один розумний серед ста невігласів є найбільшим недоумком, збоченцем, дебілом і т.п. І ще одне, проти нас вже діє певна система – система цінностей мас, зокрема, грошова.»

         Далі буде…

Переглядів: 801 | Додав: Yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]