Головна » 2014 » Лютий » 15 » 100 книжок сільській бібліотеці
19:55
100 книжок сільській бібліотеці
В 2012 році я побував у багатьох селах Житомирщини: Андрушівський, Попільнянський, Ружинський та частково Бердичівський райони. Картина майже однакова - тотальний занепад. Хіба що село Почуйки Попільнянського району мене приємно здивувало своєю інфраструктурою, сільськогосподарським комплексом та школою. Але це більше вийняток.
Найбільше мені запам’ятався випадок в одному із сіл, де мені необхідно було поспілкуватися з високосвіченою людиною, яка працювала бібліотекарем. Зайшовши в приміщення бібліотеки я одразу побачив бібліотекаря,навколо якого скупчилися молоді жінки та діти. Одразу ж був приємно здивований, мовляв ще хтось каже, що в селах книжок не читають.
- А по чім макарони? - почув я від одного хлопчика, що звертався до бібліотекаря.
Ось тут я і придивився пильніше. Поміж запилених стелажів лежали прикриті газетами пачки з макаронами, крупами та туалетний папір.  Бібліотекар потім виправдовувався переді мною, йому було неприємно. Але його зрозуміти можна - інвалід, ледь пересувається, працює на 0,25 ставки. Як такій людині вижити в селі, де єдиний спосіб прожиття - це робота в полі, на городі.Ось і доводиться виживати.
Все можна зрозуміти, і я зрозумів, але не державу.Останнє надходження книжок в цю бібліотеку відбулося ще у древньому 1990 році! Я не вірю, що людям, які живуть у селі, не потрібні книги, що вони не читають. Я знаю, що за вказівкою Гітлера, аби встановити нацистський режим, спалювали книги. Я знаю, що українці перестали читати, оскільки не мають доступу до якісної та актуальної літератури.
Тому Бердичівська міськрайонна громадська організація "Добра справа" долучається до руху "100 книжок сільській бібліотеці" Ми звертаємося до небайдужих громадян долучитися до цієї доброї справи. Ви можете передати сільським бібліотекам нові книги або ті, які були у користуванні: дитячі, сучасна, прикладна література тощо. Громадська організація гарантує доставку зібраних книг, фотозвіти та взаємодію з сільськими бібліотекамии.
Передати книги ви зможете зв’язавшись з нами по телефону: 097 914 32 61
Юрій Балюк
голова БМРГО "Добра справа"
Переглядів: 1098 | Додав: Yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Балюк Юрій  
0
У зв’язку з революційними подіями, участю членів організації в самообороні та з протистоянням у Криму, акція відтерміновується.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]